Planuri invatamant

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PENTRU ANUL 2024/2025

SPECIALIZAREA ASISTENT MEDICAL GENERALIST: 3 CLASE / 84 LOCURI
SPECIALIZAREA ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE: 1 CLASĂ / 28 LOCURI

Alege o calificare potrivită pentru tine !

De ce asistent medical?

Omul modern are dreptul la sanatate, fapt ce conduce la concluzia ca profesia de asistent medical joaca un rol important in cadrul societatilor europene. Maine, ca si astazi, vor fi bolnavi si tu vei fi necesar ca “asistent medical”, iar viaţa ta va fi întodeauna eroică, dificilă, neliniştită, dar uneori sublimă, întodeauna viaţa te pune să alegi.

Elevii Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila” Baia Mare efectuează instruirea clinică (practică) în secţiile Spitalului de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”  Baia Mare respectiv in Farmaciile din Baia Mare.

Alege profesia de asistent medical!

Fiecare clipa din viata ta lasa o inscriptie in marea carte a Universului. Priveste adanc in inima ta pentru a descoperi ca fiinta umana a fost creata sa daruiasca frumosul, sa faca binele, sa atinga inaltimea si adancimea divinului.
Asistentul medical reprezinta grupul cel mai mare de profesionisti din sanatate, reprezinta coloana vertebrala a sistemului de ingrijire a societatii.
Misiunea asistentului medical in societate este de a ajuta indivizi, familii si grupuri sa-si determine si sa-si realizeze potentialul fizic, mental si social si sa faca toate acestea in contextul plin de provocari al mediului de viata si de munca.

Asistentul medical generalist este cel care:
· Ofera ingrijiri medicale bolnavilor
· Monitorizeaza aspectele ingrijirii medicale, inclusiv dieta si activitatea fizica (observarea bolnavilor, inregistrarea simptomelor, notarea si inregistrarea progreselor etc. …);
· Administreaza tratamente si medicamente la indicatiile medicilor;
· Dezvolta si coordoneaza planuri de ingrijire medicala, instruiesc bolnavii si infirmierii etc.

Asistentul medical generalist poate lucra in:
· Spitale
· Policlinici
· Dispensare locale
· Cabinete medicale individuale
· Cabinete medicale din cadrul institutiilor de invatamant, unitati de productie etc. …
· Institutii de ingrijire din orice tara europeana si nu numai

 

De ce să alegi această şcoală?

Îţi spunem noi de ce !!! Pentru că:
· Şcoala este acreditată din 2006, susţinerea examenului de absolvire se face în Baia Mare, cu cadre didactice din şcoală;
· Şcoală de renume, cu o vechime de 30 ani în formarea de cadre medicale, corp didactic de elită format din cadre medicale de specialitate (medici specialişti, farmacişti, asistenţi şefi de secţie);
· Orar flexibil, cursuri dimineaţă sau după-masă;
· Flexibilitate privind plata taxei de şcolarizare;
· În baza prevederilor art. 58 al. 14 din Legea Învățământului Preuniversitar (nr.198/2023) au dreptul să se înscrie în învăţământul postliceal absolvenţi de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.