ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII. ELEVII DIN LICEELE BĂIMĂRENE AU INTRAT ÎN LABORATOARELE ȘCOLII POSTLICEALE SANITARE ”CAROL DAVILA”

În Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare este în plină desfășurare proiectul de parteneriat educațional, ce cuprinde două acțiuni “Învățăm să salvăm vieți!” și “Plantele medicinale – izvor de sănătate”.

Proiect destinat elevilor din ciclul liceal din Baia Mare, care se va desfășura pe tot parcursul anilor școlari 2023/2024, 2024/2025 și 2025/2026, și care vizează educația pentru sănătate și primul-ajutor.

La activitățile de instruire derulate fizic au participat până în acest moment elevi din învățământul liceal (clasele XI-a și a XII-a, însoțite de un cadru didactic) de la opt licee din Baia Mare. Activitățile se desfășoară la sediul Școalii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” Baia Mare, în săli de demonstrație dotate corespunzător, cu materialele necesare și manechine.

În desfășurarea activităților sunt implicați profesori, dar și elevi an II și III, specialitatea asistent medical generalist și asistent medical de farmacie, ai Școalii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” Baia Mare.

În cadrul activității “Învățăm să salvăm vieți!” elevii sunt familiarizați cu diferirte tehnici și instrumente, trusă de prim ajutor, echipamente medicale de prim ajutor, exersează pe manechine.

“Plantele medicinale – izvor de sănătate” propune discuții și dezbateri despre proprietățile și indicațiile terapeutice ale plantelor medicinale, și aplicații practice de realizare a produselor naturiste.

Este cel mai vast și complex proiect educațional, desfășurat în județul Maramureș, de către o școală postliceală sanitară și cel mai important deziderat al acestui proiect, pe lângă dezvoltarea de abilități personale cu privire la tehnicile de prim-ajutor, de către persoane fără pregătire medicală şi a deprinderilor practice rămâne, în primul rând, dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință.